Novinar, radijski in televizijski voditelj

Novinar, radijski in televizijski voditelj

Radio

Eter nacionalnega radia je bil Krevsova prva priložnost za delo v medijih, potem ko se je leta 2015 odzval povabilu Saša Hribarja, da honorarno sodeluje v tedenski radijski oddaji Radio Ga Ga na prvem programu Radia Slovenija. Tako je nastala redna tedenska rubrika Besedna artilerija, ki predstavlja satirični suspenz. Iz čiste forme humorja Krevs s svojim komentarjem, prispevkom ali reportažo, za nekaj minut preide k resnim družbenim, političnim in kulturnim temam, da bi poslušalce z neposrednostjo, izzivalnostjo in kritičnostjo pritegnil k poglobljenemu razmisleku in samorefleksiji. 

VEČ

Pod okriljem Radia Slovenija se je Krevs za delo pred mikrofonom govorno in fonetično izpopolnjeval pri Maji Šumej, Bernardu Stramiču, Mateji Juričan in Ivanu Lotriču.

Že zelo zgodaj je dobil priložnost, da sodeluje tudi z verskim uredništvom Radia Slovenija, še posebej pri oddajah Sledi večnosti, Duhovna misel in Sedmi dan. Slednjo danes, poleg Besedne artilerije, redno vodi in pripravlja v etru programa ARS, tretjega programa Radia Slovenija.

Televizija

Leta 2016 je Javni zavod RTV Slovenija razpisal avdicijo za voditelja in novinarja televizijske oddaje Infodrom. To avdicijo je uspešno opravil in podpisal prvo honorarno pogodbo s Televizijo Slovenija, vendar kmalu ne edino, saj se je istega leta pridružil tudi informativnemu programu, kjer se je leta 2019 redno zaposlil.  

VEČ

Z viktorjem nagrajeno oddajo Infodrom je vodil med letoma 2016 in 2020. V tem času je pridobil novinarske in voditeljske izkušnje za delo pred kamero. 

Danes je v informativnem programu Televizije Slovenija zaposlen kot novinar specialist, vendar občasno sodeluje tudi z drugimi uredništvi. 

Kolumne

Od aprila 2021 je redni kolumnist revije Vklop/Stop. Večji del esejev in intervjujev objavlja v revijalni izdaji Založbe KUD Apokalipsa. Občasno tudi v radijskih prispevkih za matično RTV Slovenija.